Ski Øvelser

Er du nybegynder eller får du ikke dyrket så meget motion og fitness, som du kunne ønske, så kunne det måske alligevel være en ide at få kroppen i bedre form, inden hele familien tager afsted på skiferie. Hvorfor? At stå på ski tærer på kroppen, og det er uden tvivl en fitness time af de hårdere. Så vil du undgå eller minimere ømhed i kroppen, er det en særdeles god ide at gøre noget ved formen inden afgang mod de sneklædte bjerge. Du kan træne en række simple core-øvelser derhjemme men allerbedst er det at kombinere det med rigtig skitræning.

Kom i form til skiferien

Hvordan du kommer i form til skiferien, er helt op til dig. Gode skiøvelser kan udføres hjemme eller når du lige har tid og plads til det. Ofte har fitnesscentre også plads til, at du kan udføre egne øvelser evt. på en måtte. Og du finder et utal af øvelser adskillige steder på nettet. Eksempelvis hos Skifysioterapeuterne, som har samlet en lang række gode øvelser, der minimerer risikoen for skader. Samtidig kan du nyde din skitur mere, da dit mentale overskud simpelthen er større, når din krop er i god form.

Det er dog vigtigt at understrege, at uanset hvilke øvelser du finder online, så er det en rigtig god ide at holde din krop i en god grundform. Så dyrker du anden sport ved siden af, kan denne sagtens kombineres med dit skitræningsprogram. Faktisk vil du nok have stor gavn af begge dele.

Begynd jeres ski øvelser 3 måneder før afrejse

For at få det fulde udbytte af skitræningsprogrammet skal du påbegynde øvelserne 3 måneder før skiferien. Det er derfor en god ide at planlægge turen i god tid. På den måde kan I også opbygge forventningens glæde til turen, inden turen går til jeres destinationssted, hvad enten I skal køre til Østrig, Italien eller Tyskland og holde skiferie.

Og vil I gøre det sjovt, så kan hele familien samles om skitræningsøvelserne og på den måde komme kollektivt i bedre form. Se på det sådan her: Nogle samles om at se X-Factor. I samles om skiøvelser hjemme i stuen. Og vi vil godt garantere, at I vil være i bedre form og have større smidighed end X-Factor seerne efter 3 måneder.

Og det vil ruste jer bedre til nogle gode dage på pisterne, uanset om I vælger alpinski eller snowboard. Er I nybegyndere, anbefaler vi dog klart alpinski. Det er nemmest at lære at stå på almindelige ski, og kræver ikke helt den samme mængde koordination, da benene arbejder individuelt, frem for den samhørighed der skal til, når fødderne er monteret på et snowboard.

Koordinationsøvelser er en rigtig god ide

Koordinationstræning vil gøre enhver bedre i stand til at holde sig på benene. Her menes ikke blot øvelser, som fokuserer på benenes indbyrdes koordination, men faktisk hele kroppen. Arme og ben skal arbejde sammen, og resten af kroppen skal være klar, når vægten skiftes fra den ene til den anden fod. Her er det især hofterne og overkroppen, som kommer på arbejde.

Og hvis du synes, at det her er at gøre meget ud af skiferien på forhånd, så bare vent og mærk ømheden i kroppen, hvis du ikke arbejder lidt med grundformen på forhånd. Måske ender du endda med at få en træls skade på skiferien, hvilket kan give dig færre timer på ski. Virkelig træls situation og du vil formentlig finde årsagen til skaden i manglende fitness, motion og udholdenhed. Et godt tip her er især at lytte til kroppen sidst på dagen, da musklerne her er mest trætte, og din puls kommer hurtigt højt op.

Så gør noget ud af træningen med nogle gode skigymnastik øvelser på forhånd, undgå skiskader og få en helt fantastisk skiferie.

5 nemme øvelser til skitræning

Her er 5 nemme og supereffektive øvelser, som vil gøre grundformen bedre. Det er ikke sikkert, at alle – f.eks. børnene – kan lave disse øvelser, og vælger I at udføre dem sammen, så sørg for at have det sjovt samtidig. Find selv på andre øvelser, hvis disse er for hårde. Husk at varme op.

  1. 10 hop på stedet udføres 3 gange. Dvs. 30 hop i alt. Husk pause for hvert 10. hop.
  2. 15-20 hop fra side til side. Udføres også 3 gange med pauser imellem.
  3. Squat. Her skal du bøje og strække dine ben (altså ned i knæ og op igen). Udfør 10-15 benbøjninger 3 gange med pauser imellem.
  4. Balancetræningsøvelse. Stil dig på det ene ben og bevæg det andet. Det lyder simpelt, men er ganske udfordrende. Skift ben efter 1-2 minutter.
  5. Planke. Med den moderne planke får du skabt stabilitet ved din rygsøjle. Ved du ikke, hvad planken er så er her en video? Hold positionen mellem 30 sekunder og 3 minutter.