Sæsonen er skudt i gang

Vi har haft de første kolde dage i Danmark. I alperne er sneen endelig faldet i store mængder og for os der elsker at stå på ski er det ikke noget vejr der er bedre. Vi glæder os rigtig meget til at få sne under skiene, men indtil da, så øver vi os på båndet.

Sådan bliver du klar til skituren

Skiferie er en fysisk krævende ferieform der stiller krav til fysikken hvis du vil have mest muligt ud af den. Med den rette fortræning undgår du skader og du er meget bedre forberedt i både muskler og led. Og det er på høje tid at komme i gang. År efter år er antallet af skade steget på skiferien, pisterne og offpisterne er blevet mere tilgængelige med alle de nye ski så nu er der endnu flere der kan køre på ski. Klimaet gør desværre også at vi oftere ser svær og tung tø-sne som typisk giver vridskader i knæ. Ikke alene er det ærgeligt at få ødelagt sin ferie der går også meget tid bagefter for at genoptræne kroppen.  Så det er nu du skal starte træningen.

Vi giver dig her et par links til øvelser du kan lave derhjemme med ingen eller få hjælpemidler.

Der er mange flere, en hurtig søgning på Google er et godt sted at starte.

Men hvad gør vores instruktører? Det er vigtigt at hele kroppen er i god form, både konditionen, balancen og styrken bruges når du står på ski. Så udover øvelserne som beskrevet på ovenstående links bruger vi også andre sportsgrene som løb, trampolin og mountainbike som træning. Fordelen med disse er at det kan vi gøre hele året, og der er mange af de samme elementer der går igen, f.eks. stiller mountainbike store krav til balance og teknik, meget lig det at stå på ski.

DR’s program SUNDHEDSMAGASINET var ude og besøge os til en udsendelse om en familie på ski, se med på DR 1 den 17. januar 2017

SkiArena Højsæson

Vinteren er helt klart vores højsæson i SkiArena, specielt i januar og februar har vi meget travlt og det kan være svært at få en tid. Vi anbefaler alle at de kommer mindst 3-5 gange inden skiferien for at blive klar og få pudset teknikken af. Det er derfor en rigtig god ide at booke i god tid, hvis du vil sikre dig en plads. Allerede nu har vi næsten ikke flere tider mandag til torsdag og weekenderne er også ved at blive fyldt op. Den nemmeste måde er at fange os på e-mail, send os gerne dit telefonnummer så vi kan ringe dig op. ellers prøv at fange os på tlf 2594 8777, bedst efter kl. 16.

Restpladser

Vi får ind i mellem nogle restpladser vi sælger meget billigt. De annonceres på vores facebook side men hvis du vil være den første der får besked så tilmeld dig vores restplads-liste så får du en mail når der er billige restpladser. Restpladser er typisk hold hvor der er plads til et par ekstra personer eller aflysninger. Så kan du komme med kort varsel. Typisk annonceres de dagen inden.

Firmaskituren

Er du den heldige der skal med kollegerne på ski så hør jeres personaleforening om de ikke kunne tænke sig at besøge SkiArena inden. Det er en god måde lige at møde sine kolleger under anderledes forhold og få en sjov oplevelse. Vi laver gerne et individuelt program til jer.

Sne situationen

Indtil nu er der ikke faldet så meget sne i alperne. Vi har fået meldinger fra både vores instruktører og kunder om at det primært har været kunstsne mange steder. Når der ikke er ret meget sne så er der heller ikke mulighed for at køre off-piste, derfor kan man også opleve mange flere på pisterne. Det øger naturligvis risikoen for sammenstød.

Nu er sneen begyndt at falde men har du ikke booket endnu så kan det være en god ide at holde øje med snemeldingerne for at se hvor der er bedst at tage hen. Vi er selv en stor fan af WePowder som er nogle hollandske gutter der virkelig nørder med vejrudsigten – og de har ofte ret. Ellers kan vi anbefale Bergfex som også er et godt sted at få styr på snesituationen på skisportsstederne.

Du får det næste nyhedsbrev i starten af Februar, der kommer vi med nogle anbefalinger til gode apps du kan bruge på din skiferie og du får vores anbefaling til en pakkeliste til skiferien.

Udstyr til tyske priser

Mangler du udstyr til skiferien så kan vi anbefale dig at kigge på SportHamburg.dk hvor du kan finde et stort udvalg af ski- og sportsudstyr til tyske priser. Vores instruktører giver gerne råd og vejledning til valg af ski og støvler.

Husk World Snow Day

Husk, den 15. januar er World Snow Day så hvis du er så heldig at være på ski den dag, så tjek hvad der sker i dit skiområde.